Min interesse for samfundsrelaterede problemstillinger som klimaforandringer, miljøpåvirkninger og forbrugsmønstre har altid været stor

I 2010 tog min afgangsopgave fra Århus Kunstakademi afsæt i disse problematikker, og her belyste jeg blandt andet gennem en kunstnerisk bearbejdning af industrielt masseproduceret emballage, hvilke aftryk menneskets forbrugs- og affaldsmønstre efterlader på kloden. Her er tale om en meget negativ ”arv” til vore efterkommere. I betragtning af at meget plastikemballage har en nedbrydningstid på op til 1000 år, så vil man i fremtiden kunne grave vores affald frem fra mulden og fiske det op i verdenshavene.

Dette har jeg prøvet at visualisere ved at støbe brugt emballage i bronze. Mon sådanne små ”skulpturer” en gang i fremtiden kan finde plads på hylderne ved siden af de fine oldtidsfund på museerne? 

Menneskets uhæmmede forbrug af emballage blev til et værk, der var udformet som en affaldsfontæne. Mit budskab er at, ”der er ikke nogen der har lyst til at drukne i affald,- heller ikke fremtiden”.

Værker i plastik

 

Værker af brugt emballage støbt i bronze

 

Havmiljøet

Skulpturerne blev lavet i 2021 til udstillingen ”Hav do You do”. Temaet satte fokus på livet i og omkring vores havmiljø, og de konsekvenser der kan medføre ændringer af biotoper og arvemasse.